Agicap Nederland: alles wat je over ons wil weten

Elk Agicap kantoor heeft een eigen manier van doen, met een unieke cultuur, kantoor tradities en natuurlijk lokale snacks. Maar welk kantoor je ook binnenstapt: je vindt er ambitieuze “Agicapians”, oftewel Agicap medewerkers, die aan het merk bouwen, het promoten en verkopen. En dat alles om ondernemingen te helpen hun cashflow beter te beheren, zodat ze betere strategische beslissingen kunnen maken.

In dit artikel:

Agicap in Nederland

In mei 2021 werd ons kantoor in Amsterdam geopend. De bewuste keuze voor de hoofdstad was gebaseerd op de ideale mix van de beste talenten, start-ups en zakelijke kansen die Amsterdam te bieden heeft. Sinds de opening is het Nederlandse team snel gegroeid. Met ons kantoor, gevestigd in het Spaces pand aan de Zuidas, weten wij een basis te leggen voor de hyper-groei die Agicap momenteel kent. Er is namelijk ruimte om binnen enkele maanden door te groeien naar 50 medewerkers in Nederland.

Binnen Agicap zijn er verschillende afdelingen, zoals Marketing, People, Sales en Customer Success. Samen werken we naar een missie toe: ondernemers helpen bij het beheren van de cashflow.

Agicap Nederland helpt Nederlandse ondernemingen dan ook te groeien. Hoe? Door de oplossing te bieden voor het grootste probleem waar men vaak tegenaan loopt: het eenvoudig beheren van de cashflow en kansen optimaal benutten. Dit gebeurt door het centraliseren van alle bankrekeningen, het kunnen monitoren van realtime data en het maken van scenario’s en betere budget prognoses. Hierdoor kunnen CEO’s en CFO’s zich beter richten op wat belangrijk is: betere strategische beslissingen maken.

Momenteel helpen wij deze ondernemingen met het beheer van hun cashflow:

Logos Ntd

Het vertrouwen dat Agicap kan uitgroeien tot dé Europese leider

De eerste die voor het Nederlandse team op de Agicapboot stapte, was Jan Speelman, Country Manager: ““Voor ik bij Agicap kwam, was ik CEO van een FinTech start-up in Amsterdam. Toen ik Agicap ontdekte, begreep ik pas echt dat deze tool waardevol is. En daarnaast ook dat het een reële impact op het leven van ondernemers had. Ik zag onmiddellijk de potentie van zowel Agicap als bedrijf, als ook als tool. Dat gaf mij het vertrouwen dat Agicap kan uitgroeien tot dé leider op het gebied van cashflow management binnen Europa. Daarom besloot ik om aan dit avontuur te beginnen en belangrijker nog: om dit project leven in te blazen, in een land waar alles nog moest worden opgebouwd! Ik ben begonnen op 17 mei 2021 en wist direct dat ik de juiste keuze had gemaakt.”

Nu het fundament van Agicap Nederland is gelegd, is het belangrijk dat het Nederlandse team snel uitbreidt met passend talent: “Ik ben van mening dat het Nederlandse team een omgeving biedt waarin iedereen snel kan groeien. Werken met getalenteerde mensen die experts zijn op hun gebied, geeft je carrière echt een boost. Daarnaast krijgt elke nieuwe hire een unieke ervaring waarbij het maken van impact echt centraal staat binnen elk project.

Wat daarbij helpt, is dat iedereen de eerste paar weken op ons hoofdkantoor in Lyon start. Tijdens deze weken wordt iedereen getraind, zodat de opgedane kennis vervolgens kan worden gebruikt op de Nederlandse markt. Daarbij komt het vaak voor dat je als team ook andere Agicap teams ontmoet.

Jan quote

Door de internationale omgeving en de collega's uit het buitenland leren wij veel. Wie klaar is om zijn of haar carrière te laten groeien met het tempo waarmee Agicap dat doet, zal bij Agicap goed zitten”, aldus Jan.

Het trainen van nieuwe werknemers, vanuit het hoofdkantoor kan worden gezien als groot voordeel. “Er worden goede opleidingen verzorgd door zowel in-house specialisten als ook externe partijen, tijdens de verschillende onboarding fasen. Ons Talent Development-team is daarom niet alleen een grote aanwinst voor Agicap, maar ook voor de carrières van onze werknemers.

Elke dag ben ik onder de indruk van de kwaliteiten van het Nederlands team. Iedereen helpt, traint en communiceert op de juiste manier met elkaar. Dit maakt mij heel trots om te zien dat we er als team in geslaagd zijn om betrokkenheid op te bouwen, zowel voor het product als ook voor ons als bedrijf in het algemeen.”

Het betreden van een nieuwe markt blijft een uitdaging

Wie een nieuwe markt betreedt, komt verschillende uitdagingen tegen. Dat geldt zeker voor Agicap in Nederland. "Eén van die uitdagingen is om een redelijk onbekend product te introduceren, terwijl je als organisatie nog niet bekend bent", aldus Ceres, Content Manager.

"Daarom is het belangrijk om het onderwerp, cashflow management, een bekend begrip te maken, zodat ondernemingen hier dagelijks bij geholpen bij worden. En belanglijker nog: dat wij een solide basis kunnen leggen, zodat wij in Nederland ook een groeispurt kunnen maken zoals dat in andere landen al gebeurt."

Quote Ceres

Een merk lanceren, blijft dus spannend en vraagt om de juiste strategie. "Brand awareness in deze fase essentieel. Wanneer wij er naartoe willen werken om de grootste speler te worden, dan moeten we ervoor zorgen dat cashflow management direct gelinkt wordt aan Agicap. Een aantal manieren om dat te bereiken is om beter gevonden te worden via zoekmachines en naamsbekendheid te vergroten via online kanalen zoals social media en advertenties.

Wat wij vanuit het marketingteam doen, is belangrijk voor het salesteam. Alle content die wij maken, draagt namelijk bij aan het genereren van (inbound) leads. Het geeft onze sales collega's alle tools om prospects en klanten te ondersteunen. Daarbij worden we ook elke dag uitgedaagd in het creatieve proces om de juiste content te leveren.

Het leuke is dat je binnen Agicap constant blijft leren. Hoewel ik door m’n vorige werkervaringen al bekend was met contentmarketing, blijf ik elke dag weer uitgedaagd. Hier leer ik namelijk veel van collega’s die op het hoofdkantoor werken én van de andere Content Managers van de andere kantoren. Door de goede onboarding in m’n eerste maand en het sterke Nederlandse team blijft het altijd mogelijk om impact te maken", aldus Ceres.

Agicap: een omgeving met kantoor tradities

Wie zich net als Jan vroeg heeft aangesloten bij het Agicapteam, is Quinten Ridderbos, Account Executive: “Ik was een van de eersten die begon aan het Agicap avontuur in Nederland. We waren met z'n vieren en we geloofden vanaf het begin in het project. En niet zonder reden, want wij worden steeds minder de onbekende speler binnen de Nederlandse markt.

De start van ons avontuur begon in Lyon, waar wij ons als team Nederland direct voegden bij het Franse team. Na een aantal weken gingen wij door de komst van 2 nieuwe collega’s terug naar Amsterdam als team van 6. In die tijd huurden we een co-working ruimte in de stad, maar die werd al snel te klein: we groeiden namelijk al heel snel. Daarom zijn we verhuisd naar een groter kantoor aan de Zuidas.

Quentin

Vanaf het begin raakten we geïnspireerd door de tradities binnen het hoofdkantoor. Een daarvan is het ringen van de bel zodra een van ons een deal heeft gesloten. En je begrijp dat we hier steeds enthousiaster van worden, nu we deze bel steeds vaker horen. Dat is wel een grote prestatie die wij als team leveren!”

De eerste maand bij Agicap: geen doorsnee maand

Zoals Jan ook al eerder aangaf, ziet de eerste maand bij Agicap er niet uit als een doorsnee eerste maand. “Om het team in Nederland te versterken, doe je eerst de onboarding en de nodige trainingen in Lyon. Alle teams en alle landen beginnen het Agicap avontuur met een algemene onboarding: de eerste dag begint met presentaties van elke afdeling, gegeven door elke manager van die afdeling. Daarnaast ontmoet je de co-founders van Agicap, die je anders misschien niet zo snel zou tegenkomen.

De onboarding wordt gedaan door het People team, dat ervoor zorgt dat de eerste paar weken van trainingen soepel verlopen. We streven naar efficiënte en leerzame trainingen, zodat iedereen de manier van werken binnen Agicap beheerst. Naast de trainingen worden er ook al werkzaamheden opgepakt, zodat je direct impact kan maken.”

Zodra de trainingen erop zitten, dan begint het echte werk op het kantoor in Amsterdam: “Het leerproces bij terugkomst in Amsterdam houdt echter niet op: je leert door het Nederlandse team hoe je de opgedane kennis kan toepassen op de Nederlandse markt. Zo leer je alles wat je hebt geleerd op de juiste manier te gebruiken.”

Een sterke band tussen alle internationale teams

Wat Agicap bijzonder maakt, is de manier waarop alle internationale teams met elkaar omgaan. Quinten: “Onze internationale cultuur is erg sterk. Wij ontmoeten elkaar regelmatig op het hoofdkantoor in Lyon voor trainingen, seminars of zelfs maandelijkse lunches in één van de andere kantoren.

Dutch team

Daarnaast bezoeken onze Franse collega’s de andere teams regelmatig, om trainingen op locatie te verzorgen. Zo is het gebruikelijk dat zij bij de opening van nieuwe kantoren aanwezig zijn. Dit is de ideale manier om de Agicap-cultuur over te brengen en hiermee een goede basis te leggen binnen lokale markten. Hierdoor wordt een ieder een key-player en spil binnen de organisatie, wat belangrijk is voor de groei van Agicap.”